Vote vet jag!

14/05/2014 | Inga kommentarer

Vaknar upp. Tänker i duschen. Över ditt och datt. Får inget riktigt grepp. Går till tunnelbanan, kollar Facebook i vanlig anda och snubblar in på en krönika av Malena Ernman, och ju mer jag läser destå mer kryper känslan på mig; ”det börjar klarna nu”. Inte rent intellektuellt, men undermedvetet och känslomässigt. Jag ska förklara. På sistone har det varit lite luddigt i mig. Luddigt i tyckande-loben i skallen. Detta har resulterat i någon slags val-ångest. Alltså EU-val och riksdagsvals… förvirring, skulle man väl kunna kalla det. Vilket vidare gjort att jag fått en släng av den gamla ”det är redan kört flunsan”, ni vet den där som ger dig huvudvärk som bara kan botas genom att stoppa huvudet i sanden och tänka ”Jag kan ändå inte göra någon skillnad, det är lika bra att rösta bankt, världen är ond, allt är kört”.

Men döm om min förvåning när jag upptäckte att botemedlet kunde vara något så banalt som en text skriven av en operatant! Visst, jag kanske fortfarande har lite mindervärdes-slem hängandes kvar i bröstet, men jag tror inte längre att det är omöjligt att harkla riktigt jäkla hårt och spotta ut den där klumpen.

För det är sant, det som Malena skriver om. ”Just nu handlar politiken inte bara om politik, det är större än så”. Det handlar plötsligt om något som jag iallafall tagit för givet ganska länge; människors lika värde och rättigheter.

Så vet du inte vad du ska rösta på -tänk såhär: Skit i fastighetsskatter, avdrag och momser! Orkar du inte sätta dig in i skolpolitiken just i år så finns det ändå en livsviktig anledning att ta dig till en vallokal. Why? Enkelt. Ett främlingsfientligt parti håller på att ta sig in i Sveriges riksdag. Så även om det för dig är ointressant att grubbla över höger eller vänsterblock, så finns en god anledning att rösta på VADSOMHELST för att se till att vi inte blir ett kallare, hårdare och otrevligare land.

Malena sporrade mig lite grann, och jag hoppas jag kan sporra dig. Du, som jag, är kanske rätt missnöjd med hela skiten, men det finns en konkret god gärning att göra här. Och det känns skönt tycker jag.
Jag har de senaste dagarna gjort tester på internet, läst artiklar, diskuterat med likasinnade och folk som tänker annorlunda, och tro’t eller ej – jag har bestämt vilka som får min röst. Och det känns NICE.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *