Vad skulle hända?

26/02/2013 | Inga kommentarer

Vad skulle jag dansa till? Vad skulle få mig att röra på mig? Att bli mjuk. Eller hård! Vad skulle få mig att springa? Att svettas? Att njuta av att ta ut mig? Vad skulle få mig att fortsätta springa när jag bara vill ge upp och stanna?

Vad skulle få mig att längta efter människor extra mycket? Vad skulle få mig att skratta lika obehindrat? Eller le. Eller gråta. Eller lacka ur. Balla ur. Fucka ur.

Vad skulle hålla mig borta från att röka cigaretter? Vad skulle jag göra när jag ville uttrycka mig? När jag ville få utlopp? Och vad skulle hjälpa mig när jag var riktigt arg?

Vad skulle jag lyssna på? På tunnelbanan till exempel? Eller på bussen, tåget, flyget, bussen, tåget, flyget. Eller på GYMMET. På löpbandet. När jag sprang. När jag springer ute. När jag sprang, springer och sprungit klart. Och varvar ner. Vad skulle jag lyssna på? Och till?

VAR SKULLE VI GÖRA AV ALLA HÖRLURAR? Och ett par högtalare som står i vardagsrummet hemma? Var skulle vi slänga dem? Och alla skräckfilmer, hur skulle de kunna bli läskiga? Och alla kärleks-scener? Sexscener? Skulle de fungera, men inte alls kännas på samma sätt?

Och och och! När någon hade dött? Eller fötts? Eller fått sitt namn? När det fanns saker att fira, vad skulle vi göra för att höja stämningen? Vad skulle jag dansa i Annikas vardagsrum till, med mina fantastiska flickvänner? VAD?

Vad skulle få mitt hjärta att slå? Inte bara slå, utan verkligen SLÅ. Snabbt. Eller hårt. Vad skulle få mitt hjärta att pirra? Eller att blöda? VAD SKULLE JAG GRÅTA TILL?!?!

Ja. Vad. Skulle. Få. Mig. Att. Gråta. Att skratta. Att le med själen. Att glömma. Att minnas. Att fira. Att älska. Att förhöja. Att förlöjliga. Att förfära, att förtära, att försöka, försvinna, förbanna, förlora, förstummas, försummas, förDUMMAS, föreslå, förebrå, förhärda, förÄdla, förföra, förgöra, föräta, förmäta, försvåra? Föra? Vad skulle få mig att föra mig? Eller vad skulle få mig att föra med axlarna, med bröstet, med könet, med knäna?

Vad skulle få mig att dansa? I danssalen? På scen? På krogen?

Vad skulle fylla oss? När vi är tomma, vad skulle fylla oss igen?

Vad skulle få oss att inse saker?
Vad skulle få oss att samtala om de sakerna över ett glas vin? Där i bakgrunden? Om det inte fanns där och vaggade oss till trygghet? Till lugn? Till tro?

Vad skulle vi tro på? På riktigt? Vilka skulle tro på Gud? Skulle någon människa tro? På livet? Döden? Gud? Framtiden? Sanningen? Ödet? Hoppet?

Vad skulle vara på radion? Skulle radion finnas? Vad skulle hända med Spotify? Vad skulle hända med aerobics? Eller sh’bam? Eller pausunderhållning på TV, konferens, restaurang? Vad skulle hända med Mauro Scocco? Eller heter han ens så? Heter han inte Maoros Coco? Jag kom bara att tänka på honom för han sjunger. Vad skulle hända med honom? Och andra som låter?

Vad skulle jag jobba med? Och vilka skulle mina hobbys vara? Mina intressen? Och vad skulle få mig att njuta lika fullt? Men framför allt. Vad skulle jag jobba med? Vad sjutton skulle det vara? Arbetet? Vardagen? Det som är livet. Det som får oss att uppleva att tid och rum och rim finns och att vi färdas framåt. Det vi gör. Livet. Vad skulle livet handla om?

Skulle vi kunna sjunga? Skulle vi någon gång minnas hur man gjorde? Eller vore den förmågan förlorad helt? Skulle vi kanske hitta tillbaka till det? Till dansen och instrumenten och ljudet? Skulle vi vara nyfikna? Och vad skulle hända med kungen? Eller Jesus? Eller Svennebanan? Eller Alicia Keys? Skulle folk bli odjupa? Odjur? Hmm?

Och vem vore jag?
Vad gjorde jag?
Varför fanns jag?
Hur skulle jag leva?
Var skulle jag vara?

—> Om världen började NU, allt innan NU varit en dröm, och MUSIK inte fanns på riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *