Tvåsamhet

03/03/2013 | Inga kommentarer

Vi pratade om tvåsamhet i förrgår. Vi gör det ibland! Och Karin frågade vad jag menade när jag sa att jag tycker samhället är uppbyggt på det. Hade faktiskt inget bra svar. Många åsikter, tankar och känslor kring det, men inga bra svar. Vi droppade det. Dock kom jag igår på ETT av fenomenen krig twosomeness som jag spyr på lite. Jag råkade nämligen nynna på BSB:s gamla dänga ”As long as you love me” och kom på hur patetisk och o-spännande den texten är. Och hur gemene man inte ens reflekterar över hur tragisk den är! Jag menar. Hur oromantisk är inte hoooken ”I dont care who you are, where you’re from, dont care what you did – as long as you love me”. ”Så länge du älskar mig”. Det är nog ta mig tusan det sorgligaste som finns. ”Jag är älskad, alltså finns jag”.

Alltså. När folk på riktigt känner ”hen älskar ju mig, och det är ju det viktigaste” känner jag bara -Hallå, nej! Det är INTE det viktigaste. Det viktigaste i livet är inte att någon annan älskar dig. Jag tycker ärligt att tvåsamhet suger; om det som håller de TVÅ ihop är ”as long as you love me”-effekten.

För det är faktiskt sant som det är sagt. DU kan bli älskad av någon fantastisk människa och DU kan välja att vara med någon som DU vill vara med och som vill vara med dig för att DU är fantastisk. Inte för att hen älskar dig. Att DU är älskad är inget konstigt, otroligt eller ”once in à lifetime”. Det bara är. Så nöj dig inte bara. Nöj dig inte med att vara med någon bara för att hen älskar dig.

Och man blir inte automatiskt levande, betydelsefull och lycklig av att vara älskad. Det är stort, vackert, coolt, och massa annat. Men just älskandet i sig är inte så himla märkvärdigt, tycker jag. Många idag verkar tro att man bara får en chans att bli älskad, och tar man inte den så är det kört. ”Ingen kommer älska mig som han”, ”jag orkar inte börja om med någon annan”. Gör det inte lite ont att tänka att folk stannar i förhållanden med detta som anledning?
As loooooong as you love me.

Näe. Såhär tycker jag. Att vara med någon oavsett vem denne är, var denne kommer ifrån, vad denne gjort -SÅ LÄNGE DENNE ÄLSKAR DIG är rätt synd. Du förtjänar istället att välja att vara med någon simply för att du vill vara med hen.

Så där. Se detta inlägg som del 1 ur min tvåsamhets-serie. Den kan summeras med min omskrivna version (så som jag önskar att de sjöng) av Backstreet Boys-låten. Den lyder: ”I care about who you are, where you come from, I care about what you did, and because I care about all those things – I love you”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *