Tre speciella dagar.

07/08/2014 | Inga kommentarer

Att jobba intensivt, spela fem föreställningar i veckan, pendla, försöka hålla igång mentalt och fysiskt- jag älskar allt det. Men bortom sådant som kretsar kring olika anledningar att säga ”jag älskar mitt jobb” finns en anledning som för mig ges minst lika mycket utrymme. Och det är att jag älskar att vara ledig.

Att vara ledig 3-4 dagar i veckan tycker jag skulle vara perfekt. I min värld just nu fick gärna min veckotid fördelas typ såhär: Två dagar jobb, en dag samhällsnyttig aktivitet, en dag vila, en dag att fixa med olika måsten som städ, räkningar, tvätt osv, och sedan två dagar att ägna mig åt vadsomhelst som gör mig lycklig. Mina kreativa projekt och processer, mina hobbys, mina nära och kära, musik, kultur, sport, natur, upplevelser, utflykter!

Hursomhelst. Det jag ville komma till var att jag haft väldigt fina lediga dagar. Tre, för att vara exakt.
Det känns som att jag hinner så mycket när jag är ledig, trots att jag egentligen inte gör så mycket och trots att jag inte skyndar mig!

Men jag har hunnit sitta på klippor och äta picknick, bada, gå i affärer och handla ramar för vackra bilder att pryda väggar med. Jag har hunnit se den fantastiska Princess Mononoke, gått på Bio och sett Gaurdians of the Galaxy som var riktigt bra. En film som ”aldrig gjorts tidigare” kändes det som, och det var uppfriskande! Och jag har hunnit meditera. Promenera. Umgås. Äta tapas. Andas.

Dessutom var jag med om något helt nytt i tisdags natt. Ute på landet, helt öde, i en kyrka. Där riggades en lagun av instrument och levande ljus, och sedan spelade vi musik som aldrig spelats förr. Fram tills natten åter blev morgon.

Att skapa tillsammans. Utan att göra det för någon annan än sig själv och de man skapar med. Utan att behöva tänka på om man stör grannar. Inga regler. Inga låtar. Inga förbestämda mallar. Bara lite folk, instrument, röster, och en vacker plats som inspirerar tills man går sönder.

Det är något jag redan längtar efter att få vara med om igen.

20140807-102810-37690292.jpg

20140807-102811-37691140.jpg

Jag känner en speciell typ av tacksamhet till er som fick natten att bli möjlig. En djup och uppriktig. Över att jag fick vara med. Att jag togs emot med kärlek. Ni är änglar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *