SIMONE DE BEAUVOIR

02/11/2012 | Inga kommentarer

20121102-010737.jpg
Var på Stadsteatern idag och lyssnade på Viveca Dahlén som berättade om Simone De Beauvoir. Det var en mysig stund med Afternoon Tea, skitgoda scones och en lättsam genomgång av Simones liv och bedrifter som feministisk pionjär (typ). Samt en del högläsning ur hennes böcker förstås. Jag rekommenderar varmt! Kanske främst till er grabbar (det var endast en farbror där idag). Jag förvånas faktiskt uppriktigt varje gång jag märker hur få män som intresseras och engageras av genusfrågor. Konstigt. Det är tur att jag haft glädjen att vara nära ett par killar som verkligen aktivt lobbat för genustänk. Sådana som faktiskt bryr sig, som förstår vad det handlar om och som FRAMFÖRALLT inte tar diskussionen som kritik eller ett hot, eller ännu värre – som skrattar åt den. Det tycker jag nästan är det värsta. När man förminskar. Hur som helst. Jag ska inte skriva flera decimeter om jämställdhet ikväll, och jag ska heller inte dra massa män över samma kam (jag älskar er killar!). Jag ska bara rekommendera ”Simone De Beauvoir” på Uppsala Stadsteater och säga god natt! Puss och kram!

20121102-010119.jpg Fint, tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *