PÅSK

29/03/2013 | Inga kommentarer

Om jag ska skriva dig något om påsken i år så tror jag att Jesus och Påskharen hade velat att jag skrev följande:

Att du fördömer och förlöjligar homosexualitet måste upphöra omgående annars kommer jordens befolkning drabbas av minst tvåtusen år till i blindhet för vad kärlek är och om du någonsin vill förstå världen, universum och lära känna KÄRLEKENS Gud så måste du först förstå, acceptera och respektera att det finns män som älskar penis och tjejer som faktiskt inte gör det. Det finns attraktion mellan könen och inom könen. Det finns kärlek mellan två män och det finns kärlek mellan två kvinnor. Det finns. På riktigt.

Något som däremot inte finns är debatter som ”bör homosexuella få gifta sig i kyrkan?” eller ”bör de få skaffa barn?”. De finns inte för svaret är redan klart. Skrivet i stjärnorna. Hugget i sten. Målat i Guds panna med stora bokstäver för oss att se.

”KÄRLEKEN ÄR TÅLMODIG OCH GOD”.

Visst. Kul skämt. Vi människor blir aldrig goda eller tålmodiga så länge vi på riktigt funderar över ifall våra barn kommer att bli mobbade för att de har två mammor. Eller för att de är pojkar och bär rosa kjolar. Vi måste sluta fundera över allt sådant. För det är VÅRA NORMER som skapat förvirringen. I grund och botten är vi bara djur och människor. På samma gång alltså. Djur med drifter och människor med känsloliv. Är det då så konstigt att alla kan bli attraherade av alla? Eller att alla kan känna kärlek till alla? Eller att en rosa kjol kan tilltala vem fan som helst?

Nej. Djupt därinne i lilla människan tror jag att svaret vilar. Lika självklart som hos Jesus och Påskharen och stjärnorna! Svaret att ”kärlek är vackert och där sätter vi punkt”.

Det var det jag hade att säga. Jag veeeet att jag har använt Jesus och Påskharen i texten utan deras medgivande. Men jag tar risken, för jag tror ändå att de håller med mig.

Påskharen har vad jag vet aldrig gjort skillnad på folk och folk, och Jesus var i allmänhet en sjukt soft snubbe som bar klänning mest hela tiden och som försvarade samhällets smuts. Känns som sjyssta dudes på något sätt. Vi kunde vara lite mer så idag tycker jag.

20130330-071011.jpg
Puss i Påsk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *