För the long story (mitt CV) klicka här:

CV Klara Nilsson 2018

För att läsa vad andra skrivit om mig:

Hair 2017

Trollflöjten 2017

VF intervju med Klara Nilsson

P4 Värmland om Sound of Music

Sound of Music blir sommarmusikal (VF)

Inför Sound of Music på Scalateatern

NWT: ”Ljuv stämma i Millesviks kyrka”

TV4 ”Succé-Klara i Säffleoperans nya musikal”

SVT om ”hur man lyckas i affärer..”

”VF om Hur man lyckas i affärer..”

”Brodwaysuccé till Säffle”

”Värmlänningarna 60 år”

VF om Annie Get Your Gun

UNT om mig

VF ”Annie är tillbaka full av liv”

NWT ”En stark Annie i Säffle”

Uppsalaartisten som gör succé – Kultur – UNT.se.

Klara Nilsson i jubilerande Värmlänningarna – nwt.se – Ditt Värmland, just nu!.

VF: ”succéhöst i Säffle”

Hej! Du har nu kommit till stället där jag tänker skriva lite om mig själv! Hoppas det smakar.

Jag är musikalartist, utbildad vid Musikalakademien i Umeå; en yrkesutbildning som samarbetar med Royal Acadamy of Music i London. Dessförinnan gick jag en utbildning i afroensemble, med sång som huvudinstrument, vid Kaggeholms folkhögskola i Stockholm.

Jag fascineras av scenen. Av hur det kommer sig att vi som står där kan nå ut till människor och få dem att uppleva saker. Känna. Skratta. Gråta. Kanske tänka till. Jag tror att det är just den fascinationen som driver mig, och som får mig att njuta av att utforska olika kreativa uttryckssätt.

Allt som går att göra med rösten väcker min lust att utforska, leka och arbeta; vare sig det handlar om sång, talteater, retorik eller andra röstuppdrag. Jag engageras även av hur kroppen gestaltar och berättar, och tycker om det mesta som aktiverar mig fysiskt. Jag har genom åren ägnat mig åt dans av skilda slag, stagefight, cheerleading, fysisk teater, mim och annat där jag får använda min kropp, tex löpning.

För mig finns det inget bättre sätt att spendera nuet, än på scen. Vare sig det är mina egna eller andras erfarenheter och upplevelser jag skildrar vill jag alltid göra det så hängivet och trovärdigt som möjligt. Bland de karaktärer jag spelat på scen finns bland annat Jennie i Hair, Häxan i Into the Woods, Maria i Sound of music, samt Annie i Annie Get your Gun, vilka alla för mig är karaktärer som bär viktiga erfarenheter och budskap.

I övrigt älskar jag att teckna med touch, yoga och meditera, läsa böcker, improvisera musik med mitt experimentella psychedeliska popband, bada i sjön, lyssna på alldeles för mycket podcast, springa, odla växter och göra veganska såser.

För dig som vill veta mer om mig – kolla gärna in mitt CV! Eller slå en pling.

20140701-142547-51947132.jpg