Musikal i Uppsala.

18/12/2012 | Inga kommentarer

Såg Sound of Music i fredags på Uppsala Stadsteater. En härlig upplevelse! Det hade dock sagts till mig att det skulle vara en ”väldigt omgjord version”, samt att den skulle vara mycket avskalad. Men jag tyckte faktiskt inte den var så himla annorlunda! Jag hade förväntat mig ännu mer nytänk, på något sätt.

Hursom. Regin och koreografin var helt magisk. Alltså verkligen utsökt! Och scenografin – otroligt bra. Snygga, funktionella och smarta lösningar. Rummet i rummet förvandlades lätt med hjälp av en stor tavelram som flyttades runt på scenen i olika vinklar. Konstnärligt imponerande, helt enkelt.

Och så gillar jag Robin Keller (Georg). Han bär på så många olika uttryck. Allt ifrån svart sorg till sprallig komik. Gillas!
Men det starkaste ögonblicket var dock det mellan Liesel och Rolf när Liesel sjöng ”hej dö, hej dö, hej då” på festivalen och han står med nazistbindeln. Det kändes.

Så, jodå, det blev en del skratt och en del tårar. Så som det ska vara. Och så är det himla kul att det spelas musikal i Uppis. Mer sådant! Jag är på!

20121218-230317.jpg Maria kysser Georg – tango style. Så himla fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *