Jul-lov kul-lov!

23/12/2013 | Inga kommentarer

Hej alla stora, små, glada, sura, kära, härliga läsare!

Jag är så glad att ni fortfarande hittar hit, trots att jag inte skriver så mycket just nu. Åbo och Finland är härligt, men jag har inte lyckats ordna något vettigt internetabonemang än! Därav brist på skrivande. Ja ni fattar. Hursomhelst är jag hemma i Sverige nu! Och är ledig. Så otroligt härligt! Nästan overkligt mysigt. Och för ungefär två timmar sedan levererades min nyinköpta Mac Book Pro hem till mig. Exalterande må jag säga. Känner mig både stolt och duktig som lyckats tjäna och spara till något vettigt. Annars är jag rätt flink när det kommer till att spendera pengar på ”ingenting”. Ni vet Caffe Latte, secondhand-kläder, mat, vin, nöjen och annat som inte kostar särskilt mycket i stunden, men som lätt får pengar att bara rinna iväg snabbt som ögat!

Iallafall. Åbo och Jesus Christ Superstar är riktigt roligt! Musiken är utmanande sångmässigt med höga register och udda taktarter, koreografin är fysiskt krävande (ibland även mentalt), ensemblen är helt fantastiskt och föreställningen kommer bli cool. Det kreativa teamet har valt att inte lägga historien i någon speciell tid, utan vi tänker oss nutid/framtid/någon slags post apokalyptisk tidsålder där krig, spiritualism, droger, vapen, deformerade varelser, sex och dekadens hör till vardagen. Vi som följer Jesus är lite som förvirrade upprorsmakare som vill krossa ordningsmakten och föra över makten åt folket, typ. Medan Jesus talar om icke-våld, att ta dagen som den kommer och att älska varandra lägger vi mer tankekraft på att fokusera på när vi ska inta ”Jerusalem”. Min uppgift i ensemblen är blandad. Jag är alltifrån vanlig medborgare till prostituerad poledancebrud, spetälsk eller stridspitt i Jesus gäng. Det är kul!

Men som sagt. Just nu är det fokus ledighet (även om vi lovat vår MD att vi ska kunna allt utantill efter lovet) och jag har köpt och slagit in julklappar, bakat julgodis av alla möjliga olka slag (jordnöts och turkiskpeppar-kulor, marsipan och glöggbollar, kokos och kolasåsklickar, strösselkalascandy, wiskey och nougat klämmor och så vidare OCH SÅ VIDARE; jag, brorsan och våra andra halvor hade en liten verkstad inatt! Mamma försåg oss med alla ingredienser man behöver och lite till), haft släktmiddag på 17 pers, träffat ännu lite mer släkt, och nu väntar en dag hemma med ännu mer julpyssel och lite matlagning. Och såklart leker jag med min nya dator!

Livet är gött och jag hoppas du där ute njuter av en jul som inte bara innebär stress, hat mot vidrig julmusik i köpcentret nära dig, enorma pengautsvävningar, klagan på vädret eller hetsen att allt måste vara så jävla mysigt. Om man bara slappnar av och fokuserar på nuet så blir dessa lediga dagar ofta några av de bästa på året, tycker jag. Julen och livet handlar om kärlek till sig själv och andra! Lets njuta nu guys. God Jul!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *