Indien.

31/08/2015 | Inga kommentarer

Jag tänkte såhär. Det kanske kunde vara kul för er att få se lite bilder från Indien! Vi var ju där i 4 månader, så jag kan nog inte ens beskriva 10% av allt som skedde, allt vi såg, upplevde, kände och var med om. Men extremt kortfattat, from the top of my head:
Vi var i bergen, på stranden, i regnskogen, i tempel, i små byar, små städer, stora städer, i ruiner, på landsbygden och på en hel massa bussar och tåg och sjaskiga hotellrum och strandhyddor. Vi åt den godaste maten. Vi mediterade. Vi skapade. Skrattade. Träffade människor. Upplevde musik. Upplevde natur. Såg vilda djur. Vi var fattiga, bland ännu fattigare. Vi sjöng. Vi badade. Vi hajkade. Besteg berg. Sov under bar himmel. Mötte bisonoxar. Vi åkte Jeep genom djungeln. Vi besökte heliga grottor. Drack heligt vatten. Blev magsjuka. Pratade om universom. Upplevde universum. Typ så. Alltså jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga om Indien än bara ”åk till Indien”.

Här är några av alla våra bilder från det tokiga landet!

indien berg
Kodai Kanal – En Hill Station med svalt klimat, höga berg. Vi vandrade och åt mycket hemgjord choklad.

indien elefent
Wayanad – Vi såg vilda elefanter, hjortar, påfåglar, apor… Och vi hade varmt vatten på hotellet! Enda gången man kände sig lite ren under resan.

indien hus
Agumbee – Här, högt uppe i bergen ligger en tropisk regnskog. Vi hade inte bokat något hotell och när vi kom upp fanns visst bara två. Som var fulla! Vi fick smöra in oss hos en familj med fyra generationer häxor. Den näst äldsta var minst 150 år och fick oss att äta ca 8 portioner var innan vi lämnade bordet. Varje måltid!

indien kor
De heliga kossorna finns överallt och är snälla. Förutom en som försökte stånga mig i muttan en gång. Men de va okej.

indien sunset
Gokarna – Här finns beachlife för hippies, galna soluppgångar och en liten helig stad som man kan gå till när man vill känna av ”riktiga Indien”. Här sov vi under bar himmel och badade nattbad bland självlysande plankton!

indien tempel
Vi besökte fler tempel än jag har fingrar och tår! Och alla var unika, coola, heliga och GALET vackra.

indien träd
Hampi – Vi vandrade runt i tempel, badade i en sjö med krokodiler, blev rånade av ett gäng apor (på riktigt!), drack sockerjuice direkt från sockerrör, träffade en maffiaboss och en härlig indier som berättade ALLT om ALLT.

indien tåg
På tågen står man i dörrarna som inte har några dörrar, och ser landet svischa förbi. Man trängs även en del…

indien stränd
Tottara – Vi tog en buss hit varje dag i en vecka från en stad som jag inte minns vad den hette. Här fanns inga turister, bara rika indier och deras lyxhus, så vi var helt ensamma på flera kilometer strand.

Nu får det räcka med bilder! Hoppas jag gjort er sugna på att åka till ett land där allt ryms. Det är verkligen världens bästa, sämsta land! Lukter, färger, språk, kultur, musik, mat, människor, film, tradition – allt är helt MAXAT, och som svensk är det både magiskt och skitläskigt att mötas av det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *