En extra växel.

09/10/2015 | Inga kommentarer

Jag brinner! Ibland som en majbrasa, ibland som en lägereld. Ibland är det bara lite glöd. Men den senaste veckan har jag känt passionen! Känt drivet, känt sångglädjen, lusten att öva. Känt musiken i magen. Känt elden. Att jag brinner för att sjunga! Och det ger en härlig värme.

I auditiontider är det mycket känslor. Mycket upp och ner. Många kansken. En hel drös med nästan. Men mitt i allt detta går det faktiskt att vila i sången. Jag kom på det nyss. DEN är lika lustfylld oavsett vad som händer. Den kommer från mig. Den är mitt sätt att utrycka mig. Och den finns ju kvar oavsett vad som händer. Oavsett om producenter diggar mig eller inte. 

Jag skriver detta för jag vet att några av er som läser jobbar med musikal själva. Och det är lätt att bli helt nedslagen av auditionperioder. Jag har blivit det själv, stundvis. Lidit av ”Post Traumatisk Audition Stress Disorder”.

Äsh. Egentligen är det bara att bita ihop och härda. Och plugga text. Och öva sina skalor. Jobba inför dagen D. Och…. När vi gör det har vi ju faktiskt kul på vägen. Vi njuter hemma i vardagsrummet när vi vrålar ur oss våra högsta auditionvrål. Vi sjunger! Vi brinner! 

Sen är resten inte upp till oss. Vi får inte välja. Sånna är reglerna, och lets face it; vi måste leva med dem. Men! Ingen kan ta ifrån oss elden. Visst?

  

Japp, jag är i allra högsta grad en pluggis.

Övning, övning, övning.. Tur att jag har vargen, kristallen och en högst oklar docka som hejar på mig!  
När ens körtlar svullnar upp till påssjukenivåer får man ta till det tunga artilleriet. Färsk gurkmeja, blåbär, ingefära, chilifrukt, citron, gojibär, grönkål, avocado, äpple, krusbär och lingon. Och lite nötter på det. Imorgon är jag frisk och redo att lägga in en extra växel. God natt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *