Carmen.

07/03/2016 | Inga kommentarer

Jag har varit på många spelningar på sistone, och ju mer jag går destå mer vill jag se! Vi har främst sett olika typer av rockband, på mindre etablerade ställen, och jag förundras över hur mycket bra musik som finns som bara några få känner till. 

Nu ska ni veta att jag skrev ett långt parti om sådan musik som allmänheten däremot känner till, sådan musik som vi serveras till fredagstacosen. Men jag raderade det. Ni kan säkert räkna ut själva ungefär hur inspirerande jag tycker den musiken är, men jösses, det sista jag vill är att vara en snobb som diskvalificerar Melodifestivalen. För hey, det är faktiskt jag som verkar missa nåt ju! Tusentals svenskar går igång på mellon, så nog måste musiken där förmedla en massa bra saker! Som jag inte ser, I guess. 

Hursomhelst. Jag såg en föreställning för första gången på länge igår, och det var megatrevligt! Min sambos vän lirar i orkestern på Folkoperans uppsättning av Carmen, och jag tycker verkligen den är värd att se.  Det märks att en koreograf regisserat föreställningen, för ALLA dansar! Sångarna, orkestern, barnkören, seniorkören, alla! Och det berör mig. Det berör mig så överdrivet mycket när jag ser niondeklassare från AF/Nacka Musikklasser dansa loss och kasta sig mellan att berätta historien med lekfullhet i ena scenen, för att skifta till djupt allvar i nästa.

Jag hade bajsat på mig om jag tvingades dansa på scen sådär när jag gick i nian. Av skräck alltså. En stor jäkla nervositetsdiarré.  Eller så hade jag börjat fnissa och låtsats som att jag tyckte det var töntigt. Därför blev jag så imponerad av ungdomarna i uppsättningen. De verkade ta uppgiften och sig själva på allvar och stå för sina egna kroppar och scenuttryck. Ah, de var stencoola, helt enkelt. 

I övrigt har jag ätit middag och pratat om livet med min bästis, tagit en ballettklass för första gången sedan 2012 (det var fortfarande hemskt), hängt med sambon och jammat lite, och så ritade jag klart en teckning igår kväll. Bra helg!

  
Jag lägger upp teckningar och annat pyssel här på hemsidan ibland (IBLAND) och du hittar allt sådant om du klickar på bilden till höger här bredvid. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *